نحوه اخذ مجوز ارشاد تک ترک با صدای خانم (مجوز ارشاد خوانندگی خانم!)
نحوه اخذ مجوز ارشاد تک ترک با صدای خانم (مجوز ارشاد خوانندگی خانم!)
در این پست قصد داریم یک بار برای همیشه به این موضوع مبهم پاسخ بدهیم :
بعداز انقلاب رفته رفته فعالیت موسیقی محدود شد و دوران سختی برای هنرمندان دهه 60و70 سپری میشد .کم کم اواخر دهه هفتاد موسیقی جان تازه به خود گرفت و فعالیت کمی از ان فضای محدود راحت تر شد . در دهه 80 موسیقی رشد مخصوصا اوایل این دهه موسیقی با پیشرفت قابل توجهی از لحاظ تولید و نشر و اجرا رو به رو شد و این پیشرفت در دهه 90به بعد به اوج خود رسید و خوانندگانی چون محسن یگانه . رضا صادقی .سون باند و… در سراسر کشور بروی استیج های فراوانی رفتند و در اواخر این دهه موسیقی به شکوفایی بیشتری رسید و خوانندگان نوظهوری چون محسن ابراهیم زاده , رضا بهرام, ارش و مسیح و… در چند سال مانده به اواخر دهه 90رشد و فروش چشمگیری در اجرا داشتند .
اما یکی از سوالاتی که همیشه در ذهن مردم و عامه هنرمندان است این است که ایا با پیشرفت موسیقی خانم ها هم میتوانند برای خود جایگاهی در موسیقی برای نشان دادن خود داشته باشند ؟ که شاهد این هستیم که بارها و بارها در فضای مجازی ترک ها و کلیپ هایی کوتاه از خوانش بانوان دست به دست می شود و باعث می شود بیشتر مردم به این فکر کنند که چرا با بانوان برخورد نمی شود و اصلا ایا اجازه خواندن دارند ؟ ایا ارشاد به این ها مجوز میدهد یا خیر؟
جواب این گونه سوال ها بسیار اسان است .
بله باید به شما بگوییم که خانم ها هم میتوانند بخوانند اما در چهارچوب تعیین شده . حال ان چهارچوب چیست ؟؟؟؟؟
از قدیم خواننده خانم در کنسرت هم فعالیت داشتند و به تازگی کنسرت مخصوص بانوان هم شکل گرفته است که در کنسرت های خواننده های اقا صدای خانم فقط به صورت کر در اجرا استفاده می شود ؟ حال سوال این است که کر چیست ؟ ایا خانم ها میتوانند تک خوان باشند ؟ اگر نه کر چی؟
باید بگوییم که عملا تک خوانی بانوان از لحاظ قانونی و شرعی امکان پذیر نیست!!
اما بانوان میتوانند بصورت کر و چندصدایی خوانش داشته باشند و ترک تولید کرده و مجوز بگیرند اما بصورت همخوانی با یک صدای اقا
یعنی صدای تک خوان خانم با همراهی صدایی هم نسبت یا کمتر از صدای خانم با خوانش اقا بصورت سینک و روی هم ترکیبی است که قابل تولید و اخذ مجوز است که صدای کر نامیده میشود .